Muotoilu ja palkinnot | Tulikivi

Muotoilu ja palkinnot

Tulikiven muotoilussa korostuvat sisustuksellisuus, turvallisuus, käytettävyys ja energiatehokkuus. Innovatiivisella muotoilulla on keskeinen osa Tulikiven menestyksessä maailmalla. Tulikivi on tehnyt koko historiansa ajan yhteistyötä suomalaisten eturivin muotoilijoiden kuten Ristomatti Ratian, Pi Sarpanevan, Paola Suhosen ja Hannu Kähösen kanssa. Tulikivellä on myös yksinoikeus valmistaa vuonna 1904 Eliel Saarisen, Armas Lindgrenin ja Herman Geselliuksen arkkitehtitoimiston suunnittelemaa jugend-mallistoa, joka laadittiin silloiselle Suomen Vuolukivi Oy:lle. Tänä päivänä Tulikivi valmistaa mallistosta mittatilaustyönä kolmea vuolukivitakkaa nimeltä Eliel, Armas ja Herman

 

    Vuoden comeback 2014, Divaani-lehti
Vuolukivi/Tulikivi
Perustelut: Tulikiven uudet mosaiikkilaatat yllättävät ja ilahduttavat: vuolukivi näyttää nyt sirolta ja trendikkäältä. Kotimainen laatta sopii erityisen näpsäkästi pesutilojen lattiaan, sillä se ei ole märkänä liukas.
    Toimittajien Tusina 2014, Sisustustoimittajat ry
Kuura-sähkökiuas (Mika Moilanen, Provoke)
Perustelut: Kuura-kiuas vie suomalaista saunakulttuuria eteenpäin hukkaamatta saunan alkuperäistä tunnelmaa. Tulikivi Oyj on panostanut määrätietoisesti takka- ja sauna tuotteiden uudistamiseen, kehittämiseen ja visuaaliseen ulkonäköön.
    Muoto2013 Vuoden sisustustuote, Koti ja Keittiö -lehti
Nuoska-kiuas (Mika Moilanen, Provoke)
Perustelut: Nuoskassa laatutuotteeseen yhdistyy hyvä muotoilu. Mallistossa on sekä perinteinen että lauteisiin upotettava malli, joissa molemmissa on ajateltu toiminnallisuutta ja turvallisuutta. Tulikiven tuotteet ovat saaneet uudenlaisen, raikkaan ilmeen, josta Nuoska-kiukaat ovat hyvä esimerkki.
  FenniaPrize 2012
Nuoska-kiuas (Mika Moilanen, Provoke)
Perustelut: Nuoska-kiukaat muotoiltiin tämän päivän kylpyläkulttuuriin sopivaksi. Kiuas voidaan integroida saunan lauteisiin, jolloin sisustuksesta saadaan yhtenäinen ja viimeistelty. Nuoska on hyvä esimerkki perinteisestä tuotteesta, joka on muotoiltu uudelleen vastaamaan nykypäivän toiveita ja vaatimuksia.
   

Toimittajien Tusina 2012, Sisustustoimittajat ry
Hiisi 2 -takka (Mika Moilanen, Provoke)
Perustelut: Hiisi on pieni, kompakti ja selkeälinjainen sisustustakka, jota määrittää ajaton perusmuoto. Uusi mielenkiintoinen pintamateriaali antaa takalle omaperäisen ilmeen.

   

Vesta Award 2012, Hearth, Patio and Barbecue Association Expo (USA) Harmaja-takka
 

   

 

Batimat Innovation & Design 2009 finalisti (Ranska)
Nammi-takka (Ristomatti Ratia)

   

 

FenniaPrize 2007 kunniamaininta
Valkia-takka (Hannu Kähönen, Creadesign)
Perustelut: MOOD is a modern line of fireplaces meeting environmental standards, conserving stone material and employing the same modular stone sizes in all its models.

  Vuoden Hiukkasteko 2006, Hiukkasfoorumi
Perustelut: panostuksesta puhtaampaan polttotekniikkaan, joka edesauttaa puun pienpolton päästöjen vähentämistä.