Varaavat takat | Tulikivi

Varaavat takat

Mikä on varaava takka?

Varaava takka on takka, joka varaa lämpöä itseensä ja luovuttaa sitä pitkään ja tasaisesti. Mitä enemmän massaa takassa on, sitä paremmin se varaa lämpöä. Kun kuumat savukaasut ohjataan kiertämään takan poskikanavissa pitkään varautuu lämpö hyvin takkaan. Tulikiven varaavat takat polttavat puuta tehokkaasti ja puhtaasti. Polttotekniikkaa on kehitetty niin, että puun tai pelletin polttamisesta syntyvä lämpöenergia otetaan mahdollisimman hyvin talteen eikä päästetä harakoille. Pienellä puumäärällä saadaan mukavaa lämpöä pitkään. Parin pesällisen polttaminen riittää antamaan lämpöä vielä seuraavanakin päivänä.

Mitä hyötyä varaavasta takasta on?

Varaavaa takkaa käytetään usein lisälämmönlähteenä. Se onkin mainio apuri leikkaamaan lämmityskuluja. Sähkön hinnan ollessa nyt korkealla ja kallistuessa silloin kun lämmitystarve on kovimmillaan eli paukkupakkasten aikaan, saat varaavasta takasta erityisen paljon hyötyä. Se on aivan ehdoton sähkökatkojen aikaan, jolloin lämmityksen lisäksi voit hyödyntää varaavaa takkaasi myös ruoanlaitossa.

Takka on ainoa lämmönlähde, joka luo myös tunnelmaa. Takkatulen seuraaminen on erityisen rentouttavaa ja hyvää vastapainoa digitaalisten ruutujen tuijottelulle. Jo pelkkä takkatulen ääni rauhoittaa monen mieltä. Ihmiset ovat kokoontuneet tulen ääreen jo aikojen alusta ja saaneet siitä turvaa ja viihdettä. Sama perinne jatkuu edelleen ja varaava takka mahdollistaa sen kotioloissa.

Mikä on hyvä materiaali varaavassa takassa?

Vuolukivi on kotimainen luonnon tuote. Se on erittäin painavaa kivilaatua, jota Tulikivi louhii omilta louhoksiltaan Pohjois-Karjalan Juuasta. Painonsa ja lämmönjohtokykynsä ansiosta se on erinomainen materiaali takkoihin. Kun itse materiaali on painavaa ei takan ulkomittojen tarvitse olla niin suuret kuin kevyemmillä materiaaleilla, esim. tiilellä.
Toinen hyvä vaihtoehto varaavan takan materiaaliksi on Tulikiven käyttämä keraaminen massa, joka valmistetaan korkeapolttoisesta keramiikkamurskeesta (80%)  ja sideaineena toimivasta puhtaasta, lämpöä kestävästä aluminaattisementistä. Kermansavi valumassamme on ekologista kierrätysmateriaalia, joka kestää paitsi korkeat lämpötilat myös suuret lämmönvaihtelut.

Minkälaiseen taloon varaavan takan voi laittaa?

Varaava takka soveltuu erilaisiin taloihin, myös matalaenergiataloihin. Koska varaava takka lämmittää tasaisesti, pysyy huonelämpötila miellyttävän lämpöisenä pitkän aikaa eikä lämpötila poukkoile kylmän ja tukahduttavan kuuman välillä.  Varaava takka säteilee lämpöä auringon lailla ja lämmittää näin ympärillä olevat ihmiset, eläimet, huonekalut ja rakenteet. Varaava takka ei kierrätä ilmaa ja huoneilma pysyy raikkaana. Lämmön tuntee myös lattiatasolla, eikä se karkaa suoraan kattoon. Tai piipusta ulos.

Meiltä löydät varaavien takkojen lisäksi tulisijoja eri tarpeisiin: kamiinoita, kevyttakkoja, kiertoilmatakkoja ym. Alta löydät linkit tuotevalikoimaamme. Käy myös lataamassa kuvastomme.

Tutustu varaaviin vuolukivitakkamalleihimme >>

Tutustu varaaviin keraamisiin takkamalleihimme >>

Tutustu varaaviin Karelia-takka malleihimme >>

Tutustu varaaviin vuolukivisiin takkaleivinuuni malleihimme >>

Tutustu varaaviin vuolukivisiin takkaleivinuuni malleihimme >>

Tutustu varaaviin keraamisiin takkaleivinuuni malleihimme >>

Tutustu leivinuuni ja hella malleihimme >>

Tutustu kamiina ja kiertoilmatakka malleihimme >>

 

Lataa Tulikiven takka, kamiina ym. tulisija kuvastot tästä: KUVASTOT