Vuolukiviesiintymät | Tulikivi

Vuolukiviesiintymät

Tulikiven vuolukivilouhokset

Tulikiven koko liiketoiminnan perusta ovat riittävät kivivarannot. Jatkuvaan taloudelliseen kasvuun vastataan kivivarantojen etsimisellä ja niiden riittävyyden varmistamisella. Tulikivellä on tällä hetkellä hallussaan tutkittuja vuolukivivarantoja noin 65 vuodeksi nykyisen toiminnan tasolla. Tavoitteena on edelleen lisätä raaka-ainevarantoja. Tutkimme ja kartoitamme jatkuvasti uusia esiintymiä.

Tulikivi Oyj:n vuolukivilouhokset sijaitsevat Juuassa, Suomussalmella sekä Kuhmossa.

Vuolukiviesiintymät maailmalla

Suomessa on yli sata tunnettua vuolukiviesiintymää. Eniten vuolukiveä löytyy Itä-Suomesta. Suomalainen geologi Benjamin Frosterus, yksi Finska Täljsten Ab:n (Suomen Vuolukivi Oy) perustajista, kartoitti jo vuosisadan vaihteessa Itä-Suomen vuolukivivarat ja päätyi silloin Juuan vuolukivialueelle, jota pidetään määrältään ja laadultaan yhtenä maailman parhaista. Tältä alueelta louhitaan pääosa Tulikiven vuolukivestä.

Talkki- ja vuolukiviesiintymiä tavataan eri puolilla maapalloa. Laajimpia vuolukiviesiintymiä on Yhdysvalloissa, Kanadassa sekä Venäjällä Uralin alueella ja Karjalassa. Pohjoismaiden parhaimmat ja laajimmat vuolukivilöydökset ovat Suomessa.