Tulikivi-harkkohormi | Tulikivi

Tulikivi-harkkohormi

Kätevä, kestävä Tulikivi-harkkohormi

Uusi Tulikivi harkkohormi on valmis hormiratkaisu. Laadukas valmishormi on suunniteltu yhteistyössä johtavan savuhormivalmistajan, Schiedel Savuhormistot Oy:n kanssa. Suunnittelussa on huomioitu Tulikivi-takkojen ominaisuudet.

Hyvä veto

Tulikivi harkkohormi koostuu keraamisista hormielementeistä, kevytsoraharkoista sekä näiden väliin asennettavasta vuorivillaeristeestä. Piippuun kuuluvat lisäksi tarvittavat hormiliitoselementit, tulilaasti, savupelti sekä haluttaessa yläosan pellityssarja ja sadepiippuhattu. 

Keraaminen hormi lämpenee nopeasti ja kunnon eristys pitää lämmön piipun sisällä, mikä takaa hyvän vedon ja vähentää  kondenssikosteuden muodostumista.

Tulikivi harkkohormi on paloturvallinen

Tulikivi harkkohormin keraaminen sisäpiippu kestää kuumuutta ja happoja enemmän kuin mikään muu piippumateriaali. Sileän sisäpinnan ansiosta noki ei pääse kiinnittymään piipun seinämiin ja piippu pysyy puhtaana.

Hormiliitäntä on kohta, joka kuormittuu piipussa eniten. Tehdasvalmisteinen hormiliitoselementti lisää piipun paloturvallisuutta. Tulikivi-harkkohormin suojaetäisyys on 100 mm palava-aineiseen materiaaliin (T600-lämpötilaluokka). Tulisijan voi liittää Tulikivi harkkohormiin joko alaliitoksena tai päältäliitoksena.

Hormilla on CE-merkintä, eli se täyttää vaatimukset pintalämpötilojen, nokipalonkestävyyden, tiiviyden sekä nuohouksen osalta.

Harkkohormin pinnoitus

Harkkohormin voit pinnoittaa antiikkilaastilla tai hankkia lisätilauksesta Tulikivi-vuolukivilaattasarjat tai keraamiset sarjat. Kysy lisätietoja uunimyyjältäsi.

Tekniset tiedot: 

 Tulikivi-harkkohormi, CE-merkintä, 4 eri vaihtoehtoa
T600 N1 D 3 G100

T600 N1 D 3 G100
Harkon koko  345 x 345 mm  345 x 345 mm
Harkon korkeus  330 mm  330 mm
Piipun paino (ilman vuolukiviverhousta tai keraamisia laattoja ja laastia)  80 kg/m 82 kg/m 
Sisäputken sisähalkaisija  160 mm  180 mm
Lämpötilaluokka, sallittu savukaasujen lämpötila enintään 600 o T600*)  T600*)
Paineluokka, alipaine  N1  N1
Kuiva käyttötapa, kiinteä polttoaine   D  D
Korroosion kestoluokka  3  3
Nokipalon kestävä, suojaetäsiyys palaviin materiaaleihin 100 mm G100*)  G100*)


*) Tulikivi-harkkohormin lämpötilaluokka on T600. T600-lämpötilaluokka vaatii 100 mm:n eristyksen palava-aineiseen materiaaliin.

Tuotteeseen liittyvät dokumentit >