Tulikiven ensimmäinen seinäkiuas julkistetaan Asuntomessuilla | Tulikivi

Tulikiven ensimmäinen seinäkiuas julkistetaan Asuntomessuilla

Julkaistu 07/06/2016

Superellipsin muotoinen Routa-kiuas säästää tilaa saunassa

Tulikivi tuo syksyllä myyntiin ensimmäisen seinäkiukaansa. Routa-kiukaan oivaltava muotoilu säästää tilaa saunassa. Pienten suojaetäisyyksien ansiosta lauteet voi asentaa lähelle kapeaa, superellipsin muotoista sähkökiuasta. Siksi se sopii löylyn lähteeksi myös pienempiin saunoihin. Samalla uudistuu Fennia Prize -palkinnon voittanut Nuoska-kiuas. Sen linjakasta muotoilua on virtaviivaistettu entisestään: kiukaan keraamisesta verhoilusta on jätetty pystysaumat kokonaan pois. Uutuudet esitellään ensimmäistä kertaa Seinäjoen Asuntomessuilla Tulikiven messuosastolla UA21.


Kapea Routa antaa muhkeat löylyt

– Routa-seinäkiukaan pelkistetty muoto jatkaa samaa linjaa muiden Tulikivi-kiukaiden kanssa, jotka ovat suosittuja erityisesti sisustamisen ammattilaisten piirissä. Routa on muodoltaan superellipsi, jossa yhdistyvät suorakaiteen ja pyöreän piirteet. Muoto sopii erityisen hyvin saunaan, sillä syvyydeltään 30-senttinen kiuas vie vain vähän tilaa löylyhuoneessa, kertoo Tulikiven markkinointipäällikkö Saskia Kerkkänen.

Vastukset on sijoitettu kiukaaseen niin, että pienistä ulkomitoista huolimatta kivitila on suuri. Pehmeitä ja kosteita löylyjä avittaa vaakauritettu vuolukiviverhoilu, joka varaa lämpöä ja luovuttaa sitä pitkään. Lämpöä varaava vuolukiviverhoilu myös kuivattaa saunatilan saunomisen jälkeen, mikä on hyväksi lauteille sekä saunan muille puuosille. Routa-kiukaan on suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

– Routa-kiukaan etuna ovat pienet suojaetäisyydet, jotka helpottavat kiukaan sijoittelua. Kiukaan pinta ei kuumene polttavan kuumaksi, joten lauteet voi asentaa hyvin lähelle kiuasta. Suojaväli lauteisiin on pienimmillään vain 20 millimetriä ja seinään 50 millimetriä. Näin joko lauteista voi rakentaa isommat tai saunan tilavuuden pitää pienenä, Kerkkänen kuvailee.

Routa-kiukaasta on saatavana kolme eri teholuokkaa: 9, 6 ja 4,5 kilowattia. Näistä löytyy teholtaan sopiva vaihtoehto tilavuudeltaan 3–13 kuutiometrin kokoisiin saunoihin. Kiukaaseen voi valita joko manuaalisen tai elektronisen ohjauksen. Jos kiukaaseen valitaan elektroninen ohjaus, sen voi kytkeä KNX-taloautomaatiojärjestelmään. Routa-kiukaasta on tulossa myöhemmin myyntiin teräsverhoiltu versio nimeltään Halla, jota saa mustana ja valkoisena.

 

Uusi ulkoasu palkitulle Nuoskalle

 Keraaminen Nuoska-sähkökiuas saa nyt entistä linjakkaamman ulkoasun: aiempi keraaminen laatoitus korvataan uudella keraamisella pintaverhoilulla, josta pystysaumat on jätetty kokonaan pois. Kaunis mattapinta on entistäkin yhtenäisempi. Kiukaan värivaihtoehdot ovat valkoinen ja musta. Vuonna 2012 Fennia Prize -palkinnolla muotoilustaan palkittu Nuoska luo saunaan ylellistä kotikylpylän tunnelmaa. Nuoskan voi integroida lauteisiin upottamalla kiukaan alaosan lauderakenteisiin.

– Tulikiven sähkökiukaiden pintalämpötila pysyy alhaisena, joten niitä on aina turvallista käyttää. Lauteisiin integroidun kiukaan pinta ei polta ihoa, vaikka siihen vahingossa koskisi. Tämä on tärkeä näkökulma varsinkin lapsiperheissä, Kerkkänen mainitsee.

Nuoska-kiukaaseen kuuluu seinälle tai kattoon asennettava keraaminen lämpöanturi, joka mahdollistaa saunan lämmön tarkan säädön. Kiukaan elektroniikan avulla kivitilan ja löylyhuoneen lämpötilan voi säätää mieluiseksi asteen tarkkuudella. Lämpötilan tarkalla säädöllä kiukaan energiankulutusta voi laskea jopa 30 prosenttia. Nuoska-kiukaan voi liittää suoraan KNX-taloautomaatiojärjestelmään ilman erillistä ohjauskeskusta. Asunnoissa, joissa ei ole KNX-taloautomaatiojärjestelmää, kiuasta ohjataan Tulikivi Touch Screen -ohjauskeskuksella.

Nuoskan kuulaan ilmeen voi viimeistellä valkoisilla Tulikivi deco -kiuaskivillä, jotka asetellaan tavallisten kiuaskivien päälle. Kivien halkaisija on 5–10 senttimetriä.

Tulikiven uudet Routa- ja Nuoska-kiukaat esitellään yleisölle ensimmäistä kertaa Seinäjoen Asuntomessuilla Tulikiven messuosastolla UA21. Asuntomessut järjestetään Seinäjoella Pruukinrannassa 8.7.–7.8.2016.

Tuotetiedot:    
Routa-seinäkiuas (vuolukiviverhoilu) ja
Halla-seinäkiuas (metalliverhoilu, musta tai valkoinen)
mitat: korkeus 600 mm, leveys 500 mm, syvyys 300 mm
Tehovaihtoehdot:
4,5 kW (saunakoko 3–6 m3)
6 kW, (saunakoko 5–9 m3)
9 kW, (saunakoko 8–13 m3)

Nuoska-kiuas, valkoinen tai musta keraaminen verhoilu.
Mitat integroimattomalle mallille:
Leveys ja syvyys: 396 mm x 396 mm, korkeus lattiasta 950 mm.
Mitat lauteisiin integroidulle mallille:
Helman leveys ja syvyys: 596 x 596 mm, kiuasosuuden leveys ja syvyys: 396 x 396 mm.
Lauteiden päälle tulevaan kiuasosan korkeus 300 mm, koko kiukaan korkeus 950 mm.
Tehovaihtoehdot:
6,8 kW (saunakoko 5–9 m3)
9 kW, (saunakoko 8–13 m3)
10,5 kW, (saunakoko 9–15 m3)

Lisätietoja:        
Tulikivi Oyj, www.tulikivi.fi
markkinointipäällikkö Saskia Kerkkänen, puh. 040 306 3194, saskia.kerkkanen@tulikivi.fi

Viestintä:       
Viestintä- ja PR-toimisto Rianno Communications, puh. (09) 170 070
Heini Kantala, heini.kantala@rianno.fi / viestintä ja kuvamateriaali

Kuluttajatiedustelut:    Tulikivi Oyj, puh. 0403 063 001

Jälleenmyynti:    Tulikivi-studiot kautta maan

Kuvapankki:        www.tulikivi.com/materialbank/nuoska_routa_halla