Tulikivi uudistaa kamiinamallistonsa – uudet vuolukivipinnat esille | Tulikivi

Tulikivi uudistaa kamiinamallistonsa – uudet vuolukivipinnat esille

Julkaistu 04/22/2021

Tulikiven kamiinamallisto saa kuusi harmonisen pelkistettyä ja ovaalinmuotoista uutta kamiinaa. Rova-, Mukka-, Louru-, Palsa-, Siljo- ja Lieko-kamiinoista löytyy erilaisia verhoilu-, muoto- ja kokovaihtoehtoja. Kamiinat ovat helppo sijoittaa osaksi sisustusta niin kotona kuin mökillä. Kevyen painonsa ansiosta ne voidaan asentaa myös rakennuksen ylempiin kerroksiin. Nopeaan lämmitykseen sopivilla kamiinoilla huonetila lämpenee hetkessä ja kamiinamallit tarjoavat myös vaihtoehtoja ruoanlaittoon.

Yksilöllisiä pintaverhoiluja

Uusien kamiinoiden muotoilussa korostuu sirous ja puhdaslinjaisuus. Kamiinoiden pintamateriaaliksi on valittavana mallista riippuen vuolukivi eri tavoin käsiteltynä tai musta peltiverhoilu.

Rova-, Lieko-, Siljo- ja Louru-kamiinoiden pintaverhoilun sileässä Classic-vuolukivessä kiven luonnolliset värisävyt tulevat kauniisti esiin. Struktuuripintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset ja vesileikatut kuviot. Nobile-vuolukiveä on kevyesti karhennettu tummemmaksi vesikäsittelyllä. Näissä molemmissa erikoiskäsitellyissä vuolukivissä vesikäsittely saa kiven pinnan hillitysti kimmeltämään. Vuolukivinen struktuuripinta on ainutlaatuista tulisijamarkkinoilla ja sitä on saatavana vain Tulikiveltä. Sileän vuolukivipinnan saa myös valkoiseksi käsiteltynä. Louru kamiinassa on musta teräspeltiverhoilu.

Haudutuspesässä voi kokata

Palsa- ja Louru-kamiinoiden tulipesäluukun yläpuolella on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kompakti ja energiatehokas paistouuni, joka sopii nopeaan ruoanlaittoon. Kamiinan lämmön voi hyödyntää ruoan valmistuksessa myös silloin, kun sähköä ei ole käytettävissä.

Kamiinan lämpö on konvektiolämpöä

Uudet kamiinat ovat näppäriä pikalämmittäjiä, jotka sopivat erityisesti kesämökeille ja kakkosasuntoihin, joissa kaivataan usein nopeaa lämmitystä. Kamiinat lämmittävät konvektion avulla, jolloin ylöspäin nouseva lämmin ilma saa huoneilman kiertämään ja lämmön leviämään tilaan.

Kamiinat eivät varaa lämpöä samalla tavalla kuin Tulikiven varaavat takat johtuen niiden kevyemmästä painosta. Vuolukiviverhous tasaa kamiinoiden pintalämpötiloja ja varaa pienen määrän lämpöä muutamaksi tunniksi.

Palamisilman virtaus pitää lasiluukun puhtaana

Kamiinoiden suuresta tulipesän lasiluukusta tulinäkymä aukeaa avarasti huonetilaan. Luukun lasi on suunniteltu pysymään aina kirkkaana. Osa palamisilmasta johdetaan lasille, jolloin virtaus pitää lasiluukun puhtaana.

Kamiinoiden alhaiset pöly- ja hiilimonoksidipäästöt alittavat maailman tiukimmat päästönormit. Kamiinat voidaan liittää hormiin sekä päältä että takaa. Kamiinat toimitetaan valmiiksi koottuna, joten niiden asennus sujuu nopeasti. Kamiinat ovat valmiita käyttöön heti asennuksen jälkeen.

 

Tuotetiedot:

Mukka, musta peltiverhoilu, hinta 2630 € (ilman rahtia)
mitat: leveys 55 cm, syvyys 43,8 cm, korkeus 112,2 cm, paino: 175 kg

Rova, Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukivi, hinta 2950 € (ilman rahtia)
mitat: leveys 61 cm, syvyys 39,7 cm, korkeus 130 cm, paino: 215 kg

Lieko, Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukivi, hinta 2685 € (ilman rahtia)
mitat: leveys 55 cm, syvyys 43,8 cm, korkeus 112,2 cm, paino: 213 kg

Siljo, Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukivi, hinta 3220 € (ilman rahtia)
mitat: leveys 55,3 cm, syvyys 43,8 cm, korkeus 155,2 cm, paino: 257 kg

Palsa, paistopesä, Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukivi, hinta 4430 € (ilman rahtia)
mitat: leveys 55,3 cm, syvyys 43,8 cm, korkeus 155,2 cm, paino: 289 kg

Louru, paistopesä, musta peltiverhoilu, hinta 3690 € (ilman rahtia)
mitat: leveys 55,3 cm, syvyys 43,8 cm, korkeus 155,2 cm, paino: 231 kg