Yleinen

Tulikivi uudistaa kamiinamallistonsa – uudet vuolukivipinnat esille

22.4.2021

Tulikiven kamiinamallisto saa kuusi harmonisen pelkistettyä ja ovaalinmuotoista uutta kamiinaa. Rova-, Mukka-, Louru-, Palsa-, Siljo– ja Lieko-kamiinoista löytyy erilaisia verhoilu-, muoto- ja kokovaihtoehtoja. Kamiinat ovat helppo sijoittaa osaksi sisustusta niin kotona kuin mökillä. Kevyen painonsa ansiosta ne voidaan asentaa myös rakennuksen ylempiin kerroksiin. Nopeaan lämmitykseen sopivilla kamiinoilla huonetila lämpenee hetkessä ja kamiinamallit tarjoavat myös vaihtoehtoja ruoanlaittoon.

 

Yksilöllisiä pintaverhoiluja

 

Uusien kamiinoiden muotoilussa korostuu sirous ja puhdaslinjaisuus. Kamiinoiden pintamateriaaliksi on valittavana mallista riippuen vuolukivi eri tavoin käsiteltynä tai musta peltiverhoilu.

Rova-, Lieko-, Siljo- ja Louru-kamiinoiden pintaverhoilun sileässä Classic-vuolukivessä kiven luonnolliset värisävyt tulevat kauniisti esiin. Struktuuripintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset ja vesileikatut kuviot. Nobile-vuolukiveä on kevyesti karhennettu tummemmaksi vesikäsittelyllä. Näissä molemmissa erikoiskäsitellyissä vuolukivissä vesikäsittely saa kiven pinnan hillitysti kimmeltämään. Vuolukivinen struktuuripinta on ainutlaatuista tulisijamarkkinoilla ja sitä on saatavana vain Tulikiveltä. Sileän vuolukivipinnan saa myös valkoiseksi käsiteltynä. Louru kamiinassa on musta teräspeltiverhoilu.

 

Haudutuspesässä voi kokata

 

Palsa- ja Louru-kamiinoiden tulipesäluukun yläpuolella on ruostumattomasta teräksestä valmistettu kompakti ja energiatehokas paistouuni, joka sopii nopeaan ruoanlaittoon. Kamiinan lämmön voi hyödyntää ruoan valmistuksessa myös silloin, kun sähköä ei ole käytettävissä.

 

Kamiinan lämpö on konvektiolämpöä

 

Uudet kamiinat ovat näppäriä pikalämmittäjiä, jotka sopivat erityisesti kesämökeille ja kakkosasuntoihin, joissa kaivataan usein nopeaa lämmitystä. Kamiinat lämmittävät konvektion avulla, jolloin ylöspäin nouseva lämmin ilma saa huoneilman kiertämään ja lämmön leviämään tilaan.

Kamiinat eivät varaa lämpöä samalla tavalla kuin Tulikiven varaavat takat johtuen niiden kevyemmästä painosta. Vuolukiviverhous tasaa kamiinoiden pintalämpötiloja ja varaa pienen määrän lämpöä muutamaksi tunniksi.

 

Palamisilman virtaus pitää lasiluukun puhtaana

 

Kamiinoiden suuresta tulipesän lasiluukusta tulinäkymä aukeaa avarasti huonetilaan. Luukun lasi on suunniteltu pysymään aina kirkkaana. Osa palamisilmasta johdetaan lasille, jolloin virtaus pitää lasiluukun puhtaana.

Kamiinoiden alhaiset pöly- ja hiilimonoksidipäästöt alittavat maailman tiukimmat päästönormit. Kamiinat voidaan liittää hormiin sekä päältä että takaa. Kamiinat toimitetaan valmiiksi koottuna, joten niiden asennus sujuu nopeasti. Kamiinat ovat valmiita käyttöön heti asennuksen jälkeen.