Takat

Inspiroidu & opi

Takkatietoutta

Miten erilaiset takat erovat toisistaan? Mitä kannattaisi huomioida takkaa hankkiessa? Enpä mitä tulisi huomioda, kun uutta lämmityskautta virittelee kesän jälkeen? Inspiroidu ja opi käytännön vinkkeistä ja rakentajien ajatuksista.

Kuinka valitaan oikea takka kotiin?

Mitä kannattaa ottaa huomioon, kun ajatus omasta takasta kotiin/mökille herää? Mikä takka sopii sinulle parhaiten varaava takka vai kiertoilmatakka? Kuuntele videolta asiantuntijamme vinkit eri takoista.

Onko takan vaihto ajankohtainen? Kuuntele asiantuntijamme vinkit.

Oletko harkinnut takan vaihtoa? Miksi takan vaihto kannattaisi tehdä? Mitä pitäisi ottaa huomioon? Kivijalka-podcastissa kerromme lisää ja annamme vinkkejä takan käyttöön.

Miksi sinun kannattaa kiinnostua Ecodesign-direktiivistä (FIN!!!)

Anna Perho avaa sinulle asiantuntijoiden kanssa mistä tulisijojen tuoreessa Ecodesign-direktiivissä on oikeasti kyse ja mitä se merkitsee sinulle turvallisuuden, ekologisuuden ja energiansäästön kannalta.

Huoltovarmuus on uusi termi meidän arjessa.

Varaava takka on paras sähkötön lämmityslaite, joka tuo merkittävästi huoltovarmuutta kotiisi. Sen avulla lämmität kotisi ja valmistat ruokaa erilaisissa poikkeustilanteissa kuten sähkökatkojen aikaan.

Paloilman johtaminen takkaan tulisi huomioida jo talon suunnitteluvaiheessa.

Varaava takka voi kuluttaa tunnissa paloilmaa jopa kolmanneksen talon tilavuudesta. Uusissa rakennuksissa on erilaisia tapoja tuoda paloilmaa takkaan.

Miten lämmität kotiasi, jos sähköllä tuotettu lämmitysjärjestelmä rikkoutuu?

Ruonlaitto takassa on ekologista jos mikä. Aito tuli tuo ruokiin omanlaisensa aromin.

Pelletti on mainio vaihtoehto perinteisille klapeille – helppo käyttää ja näppärä varastoida.

5 vinkkiä turvalliseen lämmityskauden aloitukseen

Miten voit tehdä tämän turvallisesti. Lieden lämmittäminen oikealla tavalla on erittäin tärkeää. Ei vain miellyttävän lämmityskokemuksen takaamiseksi, vaan myös lieden kunnon ja turvallisuuden varmistamiseksi.

Mökin lämmitys kannattaa aloittaa lempeästi ja kiireettä

Kun takan rakenteet ovat talvella kylmenneet, on tärkeää aloittaa sen lämmitys hyvin hitaasti. Hormia täytyy esilämmittää huolella, että se toimii pitkän talven jälkeen. Joten kärsivällisyyttä tarvitaan!