Lämpö

Lämmöissä on eroja.

Ei uskoisi, mutta lämmöllä ja lämmöllä on eroa

 

Varaavaan takan synnyttämä säteilylämpö on kuin auringon miellyttävää lämpöä, joka lämmittää tehokkaasti. Lämpö jakautuu tasaisesti koko huonetilaan ja huone pysyy pitkään mukavan lämpöisenä ja hyväilee niin ihmisiä kuin esineitä. Varaava takka ei polta huoneilmaa kuivan tunkkaiseksi, vaan huone pysyy raikkaana, ja huoneilmaa on helppo hengittää.

Varaavan takan säteilylämpö poikkeaa siis perinteisten kamiinoiden konvektiolämmöstä. Kamiinan konvektiolämpö nousee huoneen yläosaan. Lämpö ei varaudu kamiinaan vaan kerrostuu kuumaksi kamiinan ympärillä ja karkaa piipun kautta pihalle.

”Kertalämmitys on helpompaa kuin jatkuva puiden lisääminen.”

– Maurice, Spijkenisse, Alankomaat –

Varaava takka ei siis tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina, joissa tulta täytyy pitää yllä koko ajan. Polttopuut palavat varaavan takan pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin takan massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden.

Takka ei pelkästään ole lämmöntuottaja tai silmän ilo. Se on molempia yhtä aikaa, lisäksi sitä voi hyödyntää ruoanlaitossa hyvin monipuolisesti. Tulikiven takkavalikoimasta löytyy takka jokaiseen tilaan ja käyttötarpeeseen. Tulikiven varaavalla takalla voit tuottaa itsenäisesti lämpöä aina silloin kuin sitä tarvitset. Se on taloudellinen ja turvallinen valinta oman kotisi ja maailman tulevaisuuden kannalta.