Pellettijärjestelmä

Pellettijärjestelmällä poltat puuta ja pellettiä

Nerokas hybriditakkauuni puulle ja pelletille

Tulikivi-hybriditakassa voit käyttää sekä polttopuuta että pellettiä valintasi mukaan. Tulikiven pyörrepesässä palokaasut ja palamisilma sekoittuvat tehokkaasti palotilassa, koska pääosa palamisilmasta virtaa tulipesälevyjen väleissä olevista ilmaraoista juuri oikeaan paikkaan polttopuiden ja pellettien yläpuolelle. Tehokkaan sekoittumisen ansiosta palaminen on puhdasta, ja nyt samassa tulipesässä on mahdollista polttaa myös pellettejä.

Pyörrepesään mahtuvat koko lämmityskerran pelletit yhdellä täytöllä, ja tuli palaa kauniisti koko tulipesän tilavuudelta. Voit siis nauttia rauhassa hyvää tekevästä säteilylämmöstä.

Klassiset-malliston takkoihin on saatavilla erillinen pellettijärjestelmä, jos siinä halutaan polttaa sekä puuta että pellettejä. Pellettijärjestelmän voi hankkia myös myöhemmin, jos sinulla on jo pyörrepesän omaava Tulikivi-takka. Tulikivi Green P10 –pellettijärjestelmä sopii useisiin Tulikivi-takkoihin. Jos et ole ihan varma sopiiko järjestelmä sinun Tulikivi-takkaasi, niin kysy lisätietoa Tulikiven teknisestä palvelusta.

Pelletti_puhdasta_puuta_Tulikivi_takka

Pelletti on puhdasta puuta

Hyvälaatuiset pelletit on valmistettu puhtaasta sahanpurusta (ei kaarnaa eikä kuorta) ilman mitään lisäaineita. Valmistuksessa puusta vapautuva ligniini sitoo pelletin tiiviiksi ilman erillistä liima-ainetta. Pelletin kosteusprosentti on alle 10 prosenttia. Laadukas pelletti palaa puhtaasti ja hyvällä lämpöarvolla. Palamisesta syntyy puhdasta puuntuhkaa – ja sitäkin vain noin 0,5 prosenttia polttoaineen massasta. Hanki pelletit tarpeisiisi sopivissa erissä. Pellettien varastointi on helppoa ja siistiä. Kuiva, ilmastoitu varasto riittää. 15 litraa pellettiä vastaa energiamäärältään n. 13 kiloa kuivaa koivuklapia. Lisätietoja pelleteistä saat esimerkiksi osoitteesta www.vapo.com.

Mitkä Tulikivi-takat ovat hybridejä?

Tuotekortilla näkyvä Green-merkki ja P-kirjain tarkoittavat kyseisen takan olevan joko hybriditakka tai yhteensopiva pellettijärjestelmän kanssa. Kaikki Karelia-malliston takat ovat hybriditakkoja, joissa voit samalla arinalla polttaa sekä puuta että pellettiä. Lisävarusteita ei tarvita.

Tuotekortilta näet myös erikseen tilattavan pellettijärjestelmän tilauskoodin sekä pellettimäärän, jonka voit takassasi polttaa yhdellä lämmityskerralla.