COOKING-tuotteet

Uudet vuolukiviastiat kuumaksi kokkaukseen ja kylmäksi tarjoiluun

Tulikiven Cooking-tuotteet sopivat ruoanlaittoon takan tulipesässä, leivinuunissa, grillissä ja sähköuunissa. Ruoanlaittotuotteiden pääosassa on suomalainen vuolukivi, jonka erinomainen lämmönvarauskyky on edukseen myös ruoan valmistuksessa.

Kuumennetut vuolukiviastiat ja tirisevän parilan voi myös nostaa pöytään kokkailua varten. Vuolukivi varaa lämpöä pitkään: jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin päästä yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta. Tämä riittää kypsentämään esimerkiksi kuumalle paistokivelle lasketun kalafileen, lihan ja kasvikset.

Sarjan täydentää takan tulipesään sopiva jalallinen grilliritilä, jonka päällä voi grillata ympäri vuoden. Kesäjuhlien tarjoiluja varten vuolukiviset astiat kannattaa viilentää pakastimessa. Viileyttä hohkaava astia pitää tarjoilut raikkaina pitkään. Cooking-tuotteita voit ostaa sekä Tulikivi-studioilta että verkkokaupastamme.

Vuolukiviset paistokivet ovat ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Paistokivestä on saatavana kaksi eri kokoa. Isompi paistokivi on kooltaan 29 x 29 senttimetriä ja pienempi 23 x 14 senttimetriä. Mukana tulee tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.

 

Vuolukivisellä padalla myös sähköuunissa kypsennettyihin ruokiin saa hitaasti hauduttaen syntyvää aromia ja mureutta, niin kuin leivinuunissa. Pata vetää 2,5 litraa. Valmistat siinä herkulliset puurot ja pataruoat! Ne säilyvät padassa lämpimänä vielä pitkään uunista ulos otettuinakin.

 

Raa’an pihvin voi laittaa pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä. Kannen alla pihvi kypsyy mureaksi kuin kivisessä aromipesässä. Pihvikiven etuna on, että liha kypsyy joka puolelta samanaikaisesti. Paistopinnat tulevat joka sivulle, mureus säilyy ja nesteet pysyvät lihan sisällä. Rasvaa ei myöskään roisku kypsennyksen aikana, kuten pannulla paistettaessa herkästi käy.

 

Puolen litran ruukkuihin voi valmistaa jokaiselle ruokailijalle oman annoksen, jonka voi nostaa pöytään sellaisenaan. Tai kokata ruukkuihin monen ruokalajin tasting-menun. Ruukku on myös sopivan kokoinen esimerkiksi pitämään voin tai tuorejuuston viileänä kesäisessä ruokapöydässä. Voi pysyy kiinteänä etukäteen viilennetyssä ruukussa pitkään.

 

Valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.

 

Takkakokkauksen perusvälineeksi riittää jaloilla seisova metallinen grilliritilä, jonka voi nostaa takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen. Grillattavat ruoat voi panna suoraan ritilälle. Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila. Grilliritilä kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.