COOKING-tuotteet | Tulikivi

COOKING-tuotteet

Uuden ajan innovatiivinen ruoanlaitto

Tulikivi Cooking -sarja on uusi ja innovatiivinen ruoanlaittotuotesarja. Cooking -tuotteissa käytetään täydellisesti hyödyksi vuolukiven erinomaiset ominaisuudet niin lämmönvarauskyvyn, kuin kylmänjohtavuudenkin avulla. Tuotteita voi käyttää ruoan kuumentamiseen ja viilentämiseen.

Vuolukivi on puhdas ja turvallinen luonnonmateriaali, joka louhitaan Pohjois-Karjalasta. Se ei sisällä lainkaan haitallisia aineita, eikä siitä irtoa ruokaan mitään ylimääräistä, ei edes makua. Vähäisen huokoisuutensa ansiosta vuolukivi on helppo pestä joko käsin tai astianpesukoneessa, siihen ei jää pesuainejäämiä, likaa eikä bakteereja.

Cooking -sarjan ruoanlaittoastioita sekä valurautaista parilaa voi käyttää takassa, leivinuunissa, sähkö- ja kaasu-uunissa sekä kaasu- ja hiiligrillissä. Niitä ei saa lämmittää liedellä, hellalla tai mikroaaltouunissa, sillä pistemäisesti kohdistuva lämpö voi aiheuttaa kivisen astian halkeamisen. Kun vuolukivisiä astioita käytetään tulen tai hiilloksen päällä, välissä on aina oltava valurautaparila. Sarjan täydentää takan tulipesään sopiva jalallinen paistoteline, jonka päällä voi grillata ympäri vuoden.

Vuolukiven erinomainen lämmönvarauskyky on täydellinen vaihtoehto ruoanlaittoon, sen jälkilämpö kypsentää ruokaa vielä pitkään astian uunista pois ottamisen jälkeenkin. Esimerkiksi jos paistokiveä on kuumennettu 300 asteessa pari minuuttia, sen lämpö on 15 minuutin päästä yhä 200 astetta ja puolen tunnin päästä yli 150 astetta. Tämä riittää kypsentämään esimerkiksi kuumalle paistokivelle lasketun kalafileen, lihan ja kasvikset.

Tuotteita voidaan käyttää myös kylmäkivinä, ne pitävät ruoat viileinä kun ne ensin jäähdytetään pakastimessa. Viileyttä hohkaava astia pitää tarjoilut raikkaina pitkään.

Cooking-tuotteita voit ostaa sekä Tulikivi-studioilta että verkkokaupastamme.

 

Vuolukiviset paistokivet ovat ihanteellisia alustoja rapeapohjaisten pizzojen, leipien ja pullien paistamiseen. Paistokivestä on saatavana kaksi eri kokoa. Isompi paistokivi on kooltaan 29 x 29 senttimetriä ja pienempi 23 x 14 senttimetriä. Mukana tulee tammesta tehty puinen alusta, jonka päälle kuuman astian voi nostaa pöytään.

Rapeapohjaisen pizzan leipominen on helppoa Cooking-tuotteilla, katso vinkki tältä videolta.

 

 

Vuolukivisellä padalla saa myös sähköuunissa kypsennettyihin ruokiin  hitaasti hauduttaen syntyvää aromia ja mureutta, niin kuin leivinuunissa. Pata vetää 2,5 litraa. Valmistat siinä herkulliset puurot ja pataruoat! Ne säilyvät padassa lämpimänä vielä pitkään uunista ulos otettuinakin.

 

 

 

Raa’an pihvin voi laittaa pöydälle nostetun, kuumennetun pihvikiven sisään ilman esikypsennystä. Kannen alla pihvi kypsyy mureaksi kuin kivisessä aromipesässä. Pihvikiven etuna on, että liha kypsyy joka puolelta samanaikaisesti. Paistopinnat tulevat joka sivulle, mureus säilyy ja nesteet pysyvät lihan sisällä. Rasvaa ei myöskään roisku kypsennyksen aikana, kuten pannulla paistettaessa herkästi käy.

 

Puolen litran ruukkuihin voi valmistaa jokaiselle ruokailijalle oman annoksen, jonka voi nostaa pöytään sellaisenaan. Tai kokata ruukkuihin monen ruokalajin tasting-menun. Ruukku on myös sopivan kokoinen esimerkiksi pitämään voin tai tuorejuuston viileänä kesäisessä ruokapöydässä. Voi pysyy kiinteänä etukäteen viilennetyssä ruukussa pitkään.

 

 

 

Valurautaparilaa voit käyttää sellaisenaan erilaisten raaka-aineiden grillaamiseen takassa. Sitä tarvitaan myös vuolukiviastioiden alle kun kokataan takassa hiilloksella. Parila on kooltaan 30 x 30 cm.

 

 

 

 

Takkakokkauksen perusvälineeksi riittää jaloilla seisova metallinen paistoteline, jonka voi nostaa takan tulipesään tulen sammumisen jälkeen. Grillattavat ruoat voi panna suoraan ritilälle. Jos ritilän päälle nostetaan vuolukiviastioita, väliin on laitettava valurautaparila. Paistoteline kuuluu vakiotoimituksena kaikkiin Karelia-mallin takkoihin.

 

 

 

Tutustu Tulikivi-Shopin tuotevalikoimaan osoitteessa www.tulikivishop.com, valikoimasta löydät kaikki Tulikiven tulisijoissa ruoan valmistamiseen liittyvät tuotteet. Lisäksi sieltä löytyvät myös vinkkejä ja tuotteita vuolukiven puhtaanapitoon ja huoltamiseen.